Az uborka az új citrom!
2016. június 24. írta: Csilla Erdelyi

Az uborka az új citrom!

5 érv az uborka mellett

Egy ennyire jelentéktelen összetevőnek nem is lenne érdemes egy külön posztot szentelnünk, de annyira meglepő reakciókat  ("fúj, uborkával?") láttunk az elmúlt hónapokban, hogy úgy gondoltuk, érdemes ezzel kiemelten foglalkoznunk. Ezalatt kiderült, hogy az uborka pontosan ugyanazt a hódító utat járja be, mint a citrom, legalább akkora sikerrel. Kövessük végig!

MIÉRT CITROM?

  1. a citrom tele van vitaminnal, ásványi anyagokkal
  2. íze csodásan harmonizál az édes ízekkel
  3. frissességet ad minden italnak
  4. klasszikus limonádé alapanyag

Mindez az uborkára ugyanígy elmondható, sőt kiegészíthetjük még egy nagyon fontos ismérvvel:

+1 az uborka nem keserű (míg a citrom héja akár egy koktél ízét is elronthatja ezáltal)

how-to-lose-weight-with-lemon-and-cucumber.jpg

A PUDING PRÓBÁJA AZ EVÉS

Az uborkáról teljesen normális módon a saláta, tzatziki, vagy akármilyen más, sós étel jut eszünkbe. De gondoljunk arra is, hogy léteznek pikáns, pikánsan sós-édes ételek italok is, így talán már nem lesz olyan nehéz elképzelnünk, hogy az uborka IGENIS finom limonádéban, koktélokban, egyáltalán nem furcsa összetevő édes italokban. Sőt, semleges, és szintén nagyon friss, egészséges ízvilágot ad.

Nézzük a legfontosabbakat - sorban haladva:

1. UBORKÁS VÍZ

A legtrendibb szórakozóhelyeken már láthatjuk, hogy frissítőnek nem vizet/ citromos vizet, hanem uborkás vizet szolgálnak fel. Íze valójában annyira kellemes és semlegesen friss, hogy mindenféle étel és ital mellé tökéletesen passzol. Ha otthon szeretnénk egy egészséges nyári hidratáló italt készíteni, tehetünk még bele friss mentalevelet, gyömbért, lime-ot is akár.

lime-mint-cucumber-water-recipe.jpg

2. UBORKÁS LIMONÁDÉ

Elkészítése ugyanannyira egyszerű, mint más gyümölcsös limonádék készítése. Ha igazán intenzív ízhatást szeretnénk, akkor uborkás cukorszirupot is használhatunk (ügyelj a jó minőségre!). Jég + citrusok + édesítés + szóda, és már kész is!

3. UBORKÁS KOKTÉLOK

Szinte az összes koktélt, amelyben van friss gyümölcs, elkészíthetjük uborkával is. Pl. Cointreau Fizz, Gin Tonic, stb.

 cointreau-cocktails.jpg

4. UBORKÁS ITALOK

Néhány italt már eleve uborka kivonattal is ízesítenek. Pl. ilyen a Hendrick's Gin, de létezik persze uborkás cukorszirup is.

 +1 UBORKÁS PARFÜMÖK

A Madison Perfumery jóvoltából megillatoltunk egy csomó parfümöt is, és őszintén be kell látnom, hogy az uborka egy csodás illatot ad! Friss, nyárias, könnyed, légies, organikus.... Kell ennél több?

Ne is habozzatok, az uborka igazán nem luxuscikk, és nyugodtan kísérletezhettek vele! slides-cucumbers1.jpg

HOL NE HASZNÁLD: azért a jóból is megárt a sok. Univerzális hozzávaló, az igaz, de pl. színes italokban iszonyúan nem mutat jól, és a citrusokon, mentalevélen és néhány gyümölcsön kívül máshoz nem illik túl jól ez a zöldség. Kezdd azzal az egyszerű lépéssel, hogy a citromot cseréled uborkára más gyümölcsöket nem tartalmazó italodban!

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr468807080

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2016.06.25. 15:57:21

Köszi az ötletet, ugyanis a citrom kilója 1000 .-Ft.

Csilla Erdelyi 2016.06.25. 20:20:38

@micsoda?: ))) várjuk a tapasztalatokat!!
süti beállítások módosítása