Rólunk
2016. május 05. írta: Csilla Erdelyi

Rólunk

untitled_design_4.png

Természetesen éppen koktélozás közben pattant ki a fejünkből az ötlet, hogy végre írásba öntsük az elmúlt két év tapasztalatait és tudásunkat a koktélok és különleges italok terén. Bár számtalan rendezvényen voltunk együtt, egyetlen olyan fotót sem találtunk, amelyen ne állna közöttünk legalább egy valaki. Ezért úgy döntöttünk, hogy ebben a montázsban a legjellemzőbb hangulatokat mutatjuk meg és persze a saját fotónkat is.

A blog nevét 2 perc alatt eldöntöttük: BÁR.KULTÚRA.BÁRKULTÚRA. Merthogy tényleg erről szól a blog: a kultúrált bárba járásról, a kultúrált bárokról, a bárok kultúrájáról, a kultúráról, bárokról, bárkultúráról... Ugye, milyen jó?
Úgy tűnik, sokunknak fogalma sincs arról, hogy milyen italokat iszunk, szeretünk vagy szeretnénk. A gasztronómia ezen ágával vajmi keveset foglalkozunk manapság. Örvendetes ugyan a borászati ismeretek egyre szélesebb körben való elterjedése, de a koktélokat, likőröket, párlatokat és általában a nagyon fura és gusztustalan névre hallgató „égetett szeszeket” (szemben az angol „spirit” elnevezéssel, amely lelket is jelent!!) még mindig homály övezi.

Mi abban szeretnénk segíteni, ösztönözni Benneteket, hogy ismerjetek meg és próbáljatok ki minél többféle minőségi italt (amelyek alapszeszi lepárlással vagy akár érleléssel és nem a+b+c összetevők és aromák vegyítésével készülnek). Szeretnénk bevezetni benneteket a likőrök világába és mesélni a kevert italok történetéről. Célunk, hogy találjátok meg kedvenceiteket!

Nem mellesleg bárokba is elkalandozunk. Sokszor szembesültünk azzal is, hogy egy-egy koktélt csak egy pocsék minőségű alapanyag ízének elfedése miatt ajánlgat nekünk hevesen a bártender. Mi megmondjuk a tutit: miért jó az étkezés előtt aperitifet fogyasztani, ihatsz-e kék színű koktélt, a bártender kezét vagy szemét figyeld-e, és hogy egy többezer forintos whiskyt érdemes-e koktélként elfogyasztanod.

Segítünk berendezni az otthoni bárszekrényedet, mesélünk a világon létező különböző koktélkultúrákról és elrepítünk számos városba, ahonnan friss hírekkel és jó ötletekkel szeretnénk színesebbé tenni az italismereteiteket. Hisszük, hogy az italok elfogyasztásánál nem a mennyiség, hanem a minőség az elsődleges cél. Fontosnak tartjuk, hogy a magyarországi bárkultúra fejlődjön, és mindannyian szeretettel forduljunk ehhez az izgalmas, szerethető és egyben veszélyes, így mértéket igénylő kulináris területhez is.

Reméljük, csatlakoztok hozzánk és lesz kedvetek jobban megismerni ezt a színes, hosszú múltra visszatekintő, változatos, izgalmas világot.

Szeretettel,
Orosz Bogi és Erdélyi Csilla

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr258690184
süti beállítások módosítása