Caipirinha
2017. május 02. írta: Orosz Bogi

Caipirinha

A Caipirinha születése körül is több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo környékén készítették. Eredetileg mézzel és fokhagymával készült a recept, amelyet a spanyol influenza ellen használtak.  Egy napon valaki úgy döntött, hogy kiveszi az italból a fokhagymát és a mézet, és hozzáadott néhány evőkanál cukrot, hogy az ital savanyúságát csökkentése, ekkor kezdődött ital gasztronómiai elterjedése. Mára a Caipirinha a világ minden táján ismert koktél és Brazilia nemzeti italának is tekinthetjük.

caipirinha2.jpg

 

Összetevők:

5 cl Cachaça

2 lime 

Néhány kanál cukor

Tört jég

Így készítsd el az italt: A 2 lime-ot cikkekre vágjuk (levágjuk a gyümölcs két végét és a fehér erezetet, hogy ne legyen keserű az italunk) és a pohárba tesszük a cukorral együtt, majd törőfával óvatosan szétnyomjuk.

A poharat feltöltjük tört jéggel, rátöltjük a cachaçát és bárkanállal felkeverjük. Majd végül friss tört jeget teszünk az ital tetejére.

Díszítése: limecikk, szívószál.

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr10012473427

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása