A Caipirinha születése körül is több legenda kering, a legismertebb történet szerint az első italt 1918 körül São Paulo környékén készítették. Eredetileg mézzel és fokhagymával készült a recept, amelyet a spanyol influenza ellen használtak. Egy napon valaki úgy döntött, hogy kiveszi az italból a fokhagymát és a mézet, és hozzáadott néhány evőkanál cukrot, hogy az ital savanyúságát csökkentése, ekkor kezdődött ital gasztronómiai elterjedése. Mára a Caipirinha a világ minden táján ismert koktél és Brazilia nemzeti italának is tekinthetjük.
Összetevők:
5 cl Cachaça
2 lime
Néhány kanál cukor
Tört jég
Így készítsd el az italt: A 2 lime-ot cikkekre vágjuk (levágjuk a gyümölcs két végét és a fehér erezetet, hogy ne legyen keserű az italunk) és a pohárba tesszük a cukorral együtt, majd törőfával óvatosan szétnyomjuk.
A poharat feltöltjük tört jéggel, rátöltjük a cachaçát és bárkanállal felkeverjük. Majd végül friss tört jeget teszünk az ital tetejére.
Díszítése: limecikk, szívószál.