Nők naranccsal - miért harap bele Cindy Crawford egy narancsba?
2017. május 12. írta: Csilla Erdelyi

Nők naranccsal - miért harap bele Cindy Crawford egy narancsba?

A szexi francia likőrmárka jótékonykodik

Talán senkinek sem kell bemutatni az egyik legismertebb italmárkát, a francia Cointreau-t. Ez egy kristálytiszta narancslikőr, amely 1849 óta számos koktél alapanyaga is. Most kampányt hirdettek #1narancs1fa hashtaggel, amelynek nemzetközi projektjébe már Cindy Crawford, Naomi Campbell és Eva Longoria is becsatlakozott. Az, hogy Cindy miért harap bele a keserű héjú gyümölcsbe, még nem sikerült kiderítenünk.

 

csilla.jpg

A projekt magyarországi csapata: Szabó Orsolya - Cointreau brand manager, Viola Violetta - Viola Violetta Florals tulajdonosa, Erdélyi Csilla - Brand Affairs ügynökség (és a cikk szerzője), Szegő Judit - Levegő munkacsoport, zöldfelület-védelmi projektfelelős, Tóth Flóra - Café Flore Matin et Soir tulajdonosa - csakis csupa hősnő!

1 narancs = 1 fa

A Facebook-ot és Instagramot pár hónapja egyszercsak ellepték a fotók, amelyeken hírességek és hétköznapi emberek is naranccsal pózolnak, narancsot csókolnak vagy éppen zsonglőrködnek vele. Ezzel egy nemzetközi kampányra hívják fel a figyelmet, mely szerint a Cointreau francia likőrmárka minden hashtagelt fotó után egy fát ültet el Szenegálban, ahol nagyon súlyossá vált a környezetvédelmi helyzet az utóbbi évtizedekben.

cindy.pngTöbb híresség is szívesen csatlakozott a szenegáli erdőtelepítéshez

A feladat tehát:
- tölts fel egy narancsos fotót
- jelöld #1narancs1fa hashtaggel (és #1orange1tree-vel is, ami a nemzetközi jel)
- hívd ki egy ismerősödet

img_1562.jpg1 narancs = 1 fa, és csak egy fotót kell feltöltened

Az első magyar posztok már meg is születtek a kampányindító rendezvényen, ahol Cointreau Fizzből (korábbi cikkünk itt olvasható a párizsi nők kedvenc nyári italáról) sem volt hiány. A Café Flore narancsos-cointreau-s madelinnel kedveskedett nekünk, amelyet isteni krémbe mártogathattunk. 

posztok.jpgA Café Flore türkiz színvilága és a narancs igazán van gogh-i francia hangulatot árasztanak...

Budapesten a Levegő Munkacsoporttal közösen fogják azt a területet kiválasztani, ahova a fák kerülnek majd ősszel (ez a faültetés ideális időpontja). A civil szervezet filozófiája, hogy minden élőlénynek joga van a tiszta, életet adó levegőhöz. A Levegő Munkacsoport 1988 óta azért dolgozik, hogy minden ember egészséges környezetben, emberhez méltó módon éljen. Mindezt szakmai alapokon, az érintettek bevonásával, politikai és gazdasági részérdekektől függetlenül, következetesen és átláthatóan teszi. Itt olvashattok róluk többet: Levegő Munkacsoport.

 img_1389.jpgKészítsetek egy csodás Cointreau Fizzt, és ha már narancs van a kezetekben, fotózkodjatok is!

Nincs más hátra, minthogy keverj egy klassz cointreau-s koktélt magadnak (emlékeztetőül a cikk, benne a táblázat, amelyben a fontosabb sour-okat is megtalálod), és tölts fel egy fotót naranccsal, hogy Magyarországon is zöldebben élhessünk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr6912499971

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása