A Cointreau és a párizsi életérzés
2016. október 13. írta: Csilla Erdelyi

A Cointreau és a párizsi életérzés

Mit is jelent a chic & easy?


messages_image_93798727.jpgChic & easy, valami ilyesmit jelent a könnyedén csinos francia stílus...

A budapesti Gerlóczy Kávéház igazán francia hangulatában arról beszélgettünk bloggerekkel és barátokkal, hogy milyen a párizsi chic & easy stílus. Végül arra jutottunk, hogy a párizsi nő attól könnyedén elegáns, hogy szívesen csinálja azt, amit csinál, imádja a munkáját, a barátait, a város szépségeit és úgy minden tekintetben lazán veszi az életet. Az, hogy éppen milyen ruhákat és kiegészítőket visel, szinte már mellékes. A rendíthetetlenül pozitív belső kisugárzás mindent felülír.

beauty_shoot_tasting_glass_bd.jpgCointreau Fizz - egyszerű, mégis elegáns frissítő

Nos, a Cointreau Fizz is egy ilyen könnyeden elegáns ital, ha egyszer elkészítetted, biztosan nem fogod abbahagyni. Mi is ezt tettük a „Petit Cointreau Academie”-n, azaz egy kis workshopon. A Fizzekről már írtunk itt a blogon, és valójában egy nagyon egyszerűen elkészíthető italról van szó, amely tk. egy alkoholos limonádé, azaz valamilyen citrus leve, cukor és szódavíz van benne. Ez az ital annyira népszerűvé vált, hogy aztán később rengeteg változata elterjedt, pl.tojássárgájával vagy fehérjével is készítik. Alapja általában gin, rum vagy whisky.

c3_k.jpgAlig várjuk, hogy végre alkothassunk!

 

cc49.jpgElőszöris tegyünk jeget a pohárba...

 A Cointreau FIZZ tehát a kristálytiszta francia narancslikőr szódával – és bármilyen friss citrusfélével, gyümölccsel ízesítve. Általában 4 cl-t használjunk a Cointreau-ból.

Készítése:

1. Jégkockákkal feltöltjük poharunkat
2. Hozzáadjuk a 4 cl Cointreau-t
3. 2 cl lime vagy más citrus levét
4. Felöntjük szódával
5. Óvatosan megkeverjük alulról
6. Ha kell, még tehetünk bele jégkockát, de egy stílusos szívószálat mindenképpen!

cointreau_ambiance_bd.jpgMegszámlálhatatlanul sokféle Fizz variációt készíthetünk!

Mi remekül szórakoztunk: volt frissen facsart pink grapefruit lé és lime lé, amelyek mellé csodás bogyós gyümölcsöket pakoltunk, szedret, málnát, áfonyát. Természetesen mércével adagoltuk a likőrt, és 2 Fizznél megálltunk. Nagyon jókat beszélgettünk egymással, egy igazán felszabadult csajos délután volt!

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr1011801871

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása