Jäger Grog
2016. november 30. írta: Orosz Bogi

Jäger Grog

A Jägermeister nemcsak jéghidegen jó, nagyon finom grogot is készíthettek belőle. Az italt nagyon könnyű elkészíteni, egy hideg téli estén igazán átmelegíthet ez a könnyed, narancsos ízvilágú meleg ital.

jager_grog.JPG

 

 

Összetevők:

4cl Jägermeister

4cl facsart narancslé

½ zacskó vanília cukor

2cl fekete tea

1cl redukció (fahéj, szegfűszeg, ánizs, narancs peel)

Díszítés: mandula, narancs peel

Készítsd el a redukciót. Keverd össze a hozzávalókat és öntsd hozzá a redukciót. 65-70°C-ra melegítve tálald ki.

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr6812009318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Orosz Bogi 2016.12.03. 18:58:12

Szia Freebie. Redukció alatt a felsorolt fűszerek összefőzéséből készített alapot értjük. Ezt az alapot használjuk az ital elkészítése során.

Freebie · http://ingyen.blog.hu 2016.12.03. 21:01:35

@Orosz Bogi: Köszi Bogi! Tehát akkor egy-egy egységnyi fahéj, szegfűszeg, ánizs, narancs peel beleszórva mondjuk 1 dl vízbe és felfőzöm? Nem sok gyakorlatom van ebben, de az összetevők viszont mind megvannak itthon ;-)

Orosz Bogi 2016.12.03. 23:10:07

Szia. Igen, igy valahogy. A víz helyett bort is használhatsz. A lényeg, hogy jó sűrű legyen a keverék. (A forróitalos cikknél lévő képen is láthatod. ) Sok sikert. Remélem, finom italt készítesz. ☺
süti beállítások módosítása