Campari Spritz
2016. június 11. írta: Csilla Erdelyi

Campari Spritz

vagy egyéb spritzek, aperitivok elkészítése

07-campari-spritz.jpg

A Spritzek Észak-Olaszországban népszerű, általában étkezések előtt (azaz késődélután, munka után) fogyasztott aperitivok. Csodás élénk szín, kesernyés íz jellemzi őket, melyeket a különböző gyógynövényeknek, fűszereknek (narancshéj, rebarbara, articsóka.. többek között) köszönhetnek.

A Campari Spritz vagy Aperol Spritz vagy bármilyen egyéb spritz elkészítése:

- jégkockákat teszünk a pohárba (fehérboros pohár vagy old-fashioned)
- 3 rész prosecco
- 2 rész Campari (vagy más aperitivo-típusú likőr)
- 1 rész szóda

Ebben a sorrendben töltjük a jégre az italokat, majd narancskarikával is díszíthetjük. Kitűnő étkezések előtt, mivel a kesernyés íz valóban felkészíti ízlelőbimbóinkat egy csodás kulináris fogásra.

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr308799100

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.