Ilyen az, amikor egy nagykövet kever nekünk koktélt
2017. április 27. írta: Csilla Erdelyi

Ilyen az, amikor egy nagykövet kever nekünk koktélt

Chile nemzeti koktélját, a Pisco Sour-t kóstoltuk

Nagyon szimpatikus hozzáállás, hogy egy nagykövet a gasztronómiát és ezen belül az alkoholos italokat is komolyan veszi. Örömmel tettünk eleget a meghívásnak, és ámulattal kóstoltuk végig az igazi chilei Pisco Sour változatokat. Eleve sour-őrültek vagyunk, és a dél-amerikai kalandos és merész…

Pisco Sour
2017. április 26. írta: Csilla Erdelyi

Pisco Sour

Elkészítése a Chilei Nagykövetség ajánlásával: 1/3 rész pisco (dél-amerikai, eredetvédett szőlőpárlat)1/3 rész frissen csavart citromlé1/3 rész ásványvíz (szénsavas vagy mentes)tojásfehérjeporcukordíszítéshez fahéj Az összetevőket az ásványvíz kivételével shakerben összerázzuk, majd old-fashioned…

A koktélkészítés pont olyan mint a főzés
2017. április 13. írta: Csilla Erdelyi

A koktélkészítés pont olyan mint a főzés

ázsiai ízvilágú koktélokat kóstoltunk

Nemrégiben meghívást kaptunk egy budapest speak-easy bár nyári koktélkollekciójának (mert ilyen szerencsére már nem csak a divat világában létezik) bemutatására. A Tuk Tuk filozófiája és dekorációja egyaránt ázsiai hatású, így nem volt meglepő, hogy a bemutatott öt koktél között is visszaköszönt ez…