Fogyaszd felelősséggel!
2017. május 05. írta: Orosz Bogi

Fogyaszd felelősséggel!

Tiszteld magad és az italodat is.

Számos platformon is hangoztattuk már a mértékletes alkoholfogyasztás fontosságát. Kérünk téged, ha nem vagy még 18 éves, akkor a cikkeinket ne olvasd és az italmérték program "0" pontjára vonatkozó részt tartsd a szemed előtt. Ha elmúltál már 18 éves, akkor pedig a kulturált alkoholfogyasztás mellett tedd le a voksodat.

A mértékletes fogyasztás személyre szabottan változó mértéket jelent a nem, az életkor, az életvitel, az egészségi állapot és sok más tényező függvényében, hiszen ezek mind befolyásolják az alkohol emberi szervezetre gyakorolt hatását.

484107_511480028891530_936327847_n.jpg

A 2-3-4-0 program ezt a mérsékelt és kultúrált alkoholfogyasztást hivatott segíteni.

Az fogyaszt kultúráltan és mérsékelten alkoholt, illetve az a személy élvezheti károsodás nélkül az alkoholt, aki:

a 2-es szám azt jelenti: nők esetébenl maximum napi 2 egységnyi alkoholt fogyaszt,

a 3-as szám azt jelenti: férfiak esetében maximum napi 3 egységnyi alkoholt fogyaszt,

a 4-es szám azt jelenti: akár nők, akár férfiak esetében 4 egységet csak ritkán, ünnepléseknél, speciális alkalmakkor fogyaszt,

a 0: ez a tabu szám, azaz egy csepp alkoholt sem fogyaszt járművezetéskor (motorkerékpár, bármilyen gépkocsi, vízijárművek és sportjárművek, illetve eszközök), állapotos nők esetében, heti egy "száraz" nap esetén, gyógyszeres kezelés alatt, munka közben, betöltött 18. életév alatt, stb.

Valójában a mértékletes alkoholfogyasztás személyre szabott és egyedi paramétereket jelentő meghatározás. Mindig figyelembe kell venni azt, hogy minden ember kora, neme, életstílusa, egészségi állapota függvényében másként reagál az alkoholra. Sőt, az országok és vidékek közti eltérő helyi szokások és kultúrák is számos különbséget mutathatnak, vagyis ami az egyik országban mértékletes alkoholfogyasztásnak tekinthető, az lehet, hogy egy másik országban egyáltalán nem az.

Ha szeretnétl folyamatosan tájékoztatást kapni az italmérték programról. A facebookon követsd a program hivatalos oldalát.

https://www.facebook.com/italmertek/

 

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr3612483295

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Hosszú meséje van az iszákosnak 2017.05.08. 13:10:16

Mit üzen a web?Heti alkoholos hírek, költemények. A Szomszédok Janka nénije szerette az italt. Kicsit mi is Janka nénik vagyunk, mert szeretjük mi is. De a Heti sajtó bizonyítja, sokan mások is szeretik, és mi durva, írnak is róla! Hétszentség'...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása