Karácsony nyitánya!
2016. december 21. írta: Orosz Bogi

Karácsony nyitánya!

Milyen koktélt válassz magadnak, ami a legjobban illik a karácsonyi pihenéshez?

A karácsonyi időszakban barátainkkal, kollégánkkal vacsorákra, céges bulikra járunk. Manőverezünk a karácsonyi hirdetések között, igyekezünk minimalizálni a nagy shopping lázat, őrült erővel készülünk ételekkel és süteményekkel a nagy napra. Mindez igen fárasztó és sokszor stresszes is, így mire elérünk a szentestéhez, hulla fáradtak vagyunk, szinte beesünk a karácsonyfa alá. Nem is beszélve arról, hogy kissé megcsömörlünk a különféle alkoholos italoktól vagy a szuper édes forralt boroktól.

A szentestére és a karácsony első és második napjára szeretnénk nektek kevertital kalauzt adni, ami eligazít és megkönnyíti a választásotokat.

Semmiképpen se igyatok össze-vissza, legyen egy kialakult koncepciótok, hogy mit szeretnétek inni, és ne a mennyiségre, hanem a minőségre figyeljetek.

Nekem nagyon bevált az alábbi gyors kategorizálás az italválasztásomkor. Ha ezt tudjátok, szerintem könnyebben fogtok eligazodni az italok széles repertoárjában. Bármit is választotok érdemes folyamatosan vízivással lazítani az alkoholokat, nehogy baj legyen belőle. Milyen ciki lenne a karácsonyfába kapaszkodni a vacsora végére

karacsony.jpg

Első lépés: válaszd ki az alkohol fajtáját. Készíthetsz vagy kérhetsz magadnak vodka, gin, rum, tequila vagy akár whisky alapú italokat.  Persze brandyből és konyakból is készítenek nagyon finom kevert italokat. Például nagy kedvencünk a cognac alapú side car. Érdemes azonban egy alapszesznél maradni az este folyamán.

Második lépés: keresd meg a számodra megfelelő ízvilágot: savanyú, édes, esetleg keserédes, fűszeres, gyümölcsös, frissítő.

Harmadik lépés: elkészítés és tálalás. Itt dönthetsz arról, hogy rövid, médium, vagy long drink típusú italt szeretnél, illetve ennek függvényében választhatsz poharat az italodhoz.

Negyedik lépés: élvezd az italodat kellő tisztelettel és türelemmel. Ne habzsolj, és ne igyál kettőnél több koktélt. Valószínűleg a harmadikat már utólag sajnálni fogod.

Az én kedvenc klasszikus koktélom, amit nagyon szeretek elkészíteni az a White Lady, erről az italról már a sour koktéloknál meséltünk nektek, ha koktélbárba megyek, akkor pedig biztos, hogy egy Ramon Fizz-t kérek.

Nézzétek meg white lady koktélreceptet itt, a Ramon Fizzről pedig itt olvashattok.

 ramos_fizz_span.jpg

Remélem, segít nektek is ez az egyszerű kategorizálás és gyorsan, könnyedén tudtok eligazodni a koktélok világában. Boldog karácsonyt nektek, pihenjetek sokat, és ha van kedvetek, kisérlezettetek egy-egy újabb ital elkészítésével. 

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr8012064949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása