Homemade bárszekrény
2016. július 27. írta: Orosz Bogi

Homemade bárszekrény

Hasznos tanácsok, hogyan rendezd be saját bárszekrényedet

Nagy rajongója vagyok az Art Deconak, mostanában ezen korszak bútorai keltették fel az érdeklődésemet és lenyűgözve nézem a szebbnél szebb bárszekrényeket. Egyik-másikon elmélázva jutott eszembe, milyen kár, hogy az otthoni bárszekrények kimentek a divatból. Ezen felbuzdulva elkészítettem a saját otthoni bárszekrényünket. Mivel gyakran készítünk italokat otthon, rengeteg alapanyagunk és eszközünk van, így nem kellett mást tennem csak rendszerezni őket és koncepcióba helyeznem.

barszekreny_guide.jpg

A kialakításánál csak néhány alapelemre kell figyelned és persze azokra, akiknek az italokat készíted.

Az első, és talán legfontosabb, hogy találd ki, hol és hogyan fogod az italokat és eszközöket tartani. Érdemes a lakásod, szobád egyik frekventált helyét kiválasztani a bárszekrénynek, hiszen itt van a legnagyobb mozgás, itt töltitek az időtők legnagyobb részét. Így akár beszélgetés közben is el tudod készíteni az italokat magatoknak.talca_bar.jpg

Nem kell külön bárszekrényt sem vásárolnod, kinevezheted akár a könyvszekrényed egyik polcát vagy egyszerűen egy fali polcot, tálalószekrénykét használsz. Nálunk egy szekreter teteje és felső üveges polca lett a bárszekrény.

 cikkbe2.jpg

 Ha megvan a design és a hely, elkezdhetitek a szerkényt feltölteni.

Mindenképpen minőségi alapanyagok használatára törekedjetek. Egy teljes bár szett kialakítása nem olcsó mulatság, nem is kell mindent egyszerre megvenni. Szép lassan, egy – egy eszköz vagy alapszesz vásárlásával teljessé válik majd a bárszekrényetek.

Az alapszesz vásárlásnál azt érdemes figyelembe venni, hogy milyen típusú italokat szoktatok fogyasztani. Vodka, rum alapú koktélokat, vagy inkább a gint szeretitek, esetleg az olasz aperitivo italok érdekelnek titeket, vagy nagy whiskyrajongók vagytok. Ha megvan az alapszesz, jöhetnek az eszközök, majd a „kiegészítők”, amelyekkel teljes lesz a kép.

Egy bártender saját és professzionális eszközökkel dolgozik, ez a szakmája, így komoly készlettel rendelkezik. Nekünk az otthoni bárunkhoz elég az alapeszközök megvásárlása. Eszközöknél talán a legfontosabb a shaker és a mérce. Mércét érdemes használni, különösen, ha kezdő italkeverők vagytok. Egy-egy túlöntött összetevő nagyon eltorzíthatja az ital ízét. Egy egyszerű mércét már 750- 1500 Ft között meg tudtok venni.

Én a mércével kezdtem, ugyanis szeretem a klasszikus aperitif italokat, amelyek elkészítéséhez nem kell shaker, viszont nem ártott a mérce, hogy tökéletes arányokat kapjanak az italaim.

Nyáron nagyon szívesen megiszom egy-egy Pina Coladat, mert hűsítő, gyümölcsös, igazi beach koktél. Az elkészítéséhez viszont nem árt egy shaker (persze a blender a legjobb). Én a shakelt Pina Colada mellett döntöttem és beszereztem egyet, így a második eszközöm egy Manhattan shaker volt, ami pedig 3500-3900 Ft között már megvásárolható.

Ha inkább a Mojito tipusú italokat kedvelitek, akkor a shaker helyett ajánlom nyomófa, vagy muddler beszerzését, ami elengedhetetlen egy jó Mojito késztésénél.

Második lépésnek javaslom az alábbi eszközök beszerzését: a bárkanalat, amelyet keverőpohárban készült italoknál használunk és a spirálszűrőt, amely nem engedi, hogy az italunkba kerüljenek a nem kívánatos kis jégszemek, vagy gyümölcsrostok.

bareszkozok.jpg

A poharaknak, gyümölcsöknek, fűszereknek egyéb likőröknek vagy üdítőknek már csak a fantáziánk és gyakorlatunk szabhat határt.

Végül, de nem utolsó sorban, meg kell említenünk a jeget, aminek mindig kell otthon lennie, ha italokat szeretnénk készíteni. Jég nélkül az italunk nem lesz tökéletes, ne is próbálkozzunk, mert nagyon kiábrándító eredmények születnek. Senki sem szeretne inni egy Caipirinhat vagy egy Negronit jég nélkül.

Reméljük, kedvet kaptatok a saját bárszekrénykék elkészítéséhez. Várjuk az elkészült fotókat, vagy kérdéseket, szívesen segítünk. Eszközök beszerzéséhez ajánljuk pl. a www.bareszkozok.hu oldalt.

A bejegyzés trackback címe:

https://barkultura.blog.hu/api/trackback/id/tr338911318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása